Scala Vinoteca


Έχω μια πρόταση για τους φίλους του κρασιού ή για κείνους θέλουν να απολαμβάνουν πολλά και καλά κρασιά στις εξόδους τους. Πριν λίγο καιρό, άνοιξε ένα νέο στέκι στα σύνορα Κολωνακίου – Εξαρχείων (Σίνα 50, στα σκαλάκια στο τέλος της Αναγνωστοπούλου, απέναντι από το Γαλλικό Ινστιτούτο), με το όνομα «Scala Vinoteca«.

Ωραίος χώρος, με εναλλαγή ξύλου και γυαλιού, ωραίες «φάτσες», αξιοπρεπές φαγητό και μια λίστα από 80 κρασιά, που κάθε κάβα που σέβεται αυτό που πρεσβεύει, πρέπει τουλάχιστον να τα έχει.. γραμμένα! Γιατί εδώ που τα λέμε, εάν αρχίζεις να ζητάς διάφορες ετικέτες, τότε διαπιστώνεις ότι… κάποια «μόλις τελείωσαν«, μερικά «δεν τα έχει ο προμηθευτής» και κάποια άλλα είναι «πολύ ακριβά για να έχουμε πολλά και να διατίθενται και με το ποτήρι«.

Τώρα στο θέμα μας: Το μενού που επιμελείται ο Χριστόφορος Πέσκιας, χωρίζεται σε 3 βασικές ζώνες με μικρότερα και μεγαλύτε­ρα πιάτα των 7, 10, 12 ευρώ, ενώ υπάρχουν και πιάτα αλλαντικών και τυριών με 8 και 12 ευρώ. Τσιμπολογάς απλούς, αλλά ιδιαίτερα καλοφτιαγμένους έξυπνους μεζέδες Μεσογειακής και Λατινικής κουζίνας και επιλέγεις από μια μεγάλη γκάμα κρασιών. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ζουμερό λαβράκι καραμελωμένο με ταραμά και σάλτσα αντσούγιας. Γλυκιά κόλαση είναι το σουφλέ σοκολάτας, η σούπερ πανακότα και το σουφλέ με τριμμένο χαλβά!

5 Σχόλια (+add yours?)

  1. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Νοέ. 16, 2009 @ 17:40:21

    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΙΝΩ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

    Απάντηση

  2. Ανεμοδούρα
    Νοέ. 16, 2009 @ 17:52:12

    Τα ξηρά κόκκινα η αδυναμία μου!Καλή εβδομάδα Μαρία μου 🙂

    Απάντηση

  3. Betty's Cuisine
    Νοέ. 16, 2009 @ 19:54:37

    εγώ κόλλησα στο λαβράκι!και με ένα καλό κρασί από δίπλα, θαύμα μου ακούγεται!!!

    Απάντηση

  4. Και λοιπόν;E allora?
    Νοέ. 16, 2009 @ 20:14:42

    ωραία ιδέα….αρχίζουν και υιοθετούν τις ιταλικές ιδέες βλέπω 🙂

    Απάντηση

  5. thumbelina
    Νοέ. 16, 2009 @ 20:20:54

    Πολύ καλή πρόταση για έξοδο, και πολύ ωραίο το περιβάλλον. Ο Χριστόφορος Πεσκιάς είναι εγγύηση για το μενού, και το σουφλέ σοκολάτας άλλο ένα δέλεαρ ακόμα!καλή βδομάδα:)

    Απάντηση

Αφήστε απάντηση στον/στην thumbelina Ακύρωση απάντησης