Ψάρι Σαβόρο


Η σάλτσα σαβόρο συνηθίζεται στην Πελοπόννησο. Σώζει τα τηγανητά ψαράκια που περισσεύουν, γιατί τους δίνει νοστιμιά και άρωμα.

Υλικά:
1 κιλό ψάρι μικρό μπαρμπούνια, ή γόπες, ή κουτσομούρες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ξίδι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκα
4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
2 ντομάτες τριμμένες
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και αφού αναμίξετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι, αλευρώνετε τα ψάρια.

Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βάζετε σε πυρέξ σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λάδι τους. Σε καθαρό τηγάνι βάζετε το λάδι και αφού κάψει, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι να διαλυθεί, μετά ρίχνετε το ξίδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, τη δάφνη, τις ντομάτες και το νερό. Τα ανακατεύετε μέχρις ότου κοχλάσουν και γίνουν ένας χυλός. Τον περιχύνετε στα ψάρια. Τα βάζετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά, όμως τρώγονται και κρύα.

Tip: Προμηθευτείτε μπόλικο ψωμάκι. Η σάλτσα σαβόρο είναι καταπληκτική.
Advertisements

8 Σχόλια (+add yours?)

  1. ELENI
    Οκτ. 09, 2009 @ 10:20:34

    ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ Σ/Κ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΑΙΡΟς ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟς….ΚΑΛΟΣ/Κ

    Απάντηση

  2. big mama
    Οκτ. 09, 2009 @ 10:25:49

    Έχεις και το αγαπημένο ψαράκι του μπαμπά μου! Η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ αρωματική!

    Απάντηση

  3. ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
    Οκτ. 09, 2009 @ 12:11:24

    Τι μου θύμισες… έφτιαχνε η γιαγιά μου από το Ναύπλιο και τα έστελνε με τα ΚΤΕΛ στην Αθήνα αλλά και ….στην Αμερική (σοβαρολογώ) σε συγγενείς.Δε χαλάνε τα ψάρια μέσα στη σάλτσα αυτή.Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    Απάντηση

  4. Αστρο - Συμμορίτες
    Οκτ. 09, 2009 @ 12:33:17

    Δεν τρώω ψάρια…. κλαψ…Την επόμενη παρακαλώ..

    Απάντηση

  5. Maria B.
    Οκτ. 09, 2009 @ 13:17:45

    και εμένα η γιαγούλα μου τα έφτιαχνε !!!μοσχομύρισε το μπλοκ Μαράκι !!καλό σ/κ

    Απάντηση

  6. Θανασης
    Οκτ. 09, 2009 @ 14:55:52

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΓΩ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΑ ΤΡΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΟ ΠΑΡ/ΣΑΒ/Κ

    Απάντηση

  7. D.Angel
    Οκτ. 09, 2009 @ 15:27:53

    Το εχω φάει στο Μεσολόγγι και είναι καταπληκτικό!Προτείνω να το δοκιμάσουν όλοι!Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ φιλενάδα!

    Απάντηση

  8. korinoskilo
    Οκτ. 09, 2009 @ 17:59:24

    τα αγαπημενα μουυυυ!!!οχι οτι και σε αλλα λεω οχι !!!μιαμ!!!

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: