Καταγγελία που έλαβα και την αναδημοσιεύω αυτούσια


Φίλες και φίλοι, έλαβα το θάρρος να γράψω αυτό το κείμενο, διότι η κατάσταση είναι πραγματικά ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ!!! Στα πλαίσια των εξερευνήσεών μου στην νήσο της Κω, την νήσο όπου γεννήθηκε ο μέγας ιατρός Ιπποκράτης, μελετώ τους αρχαιολογικούς χώρους. Πρώτη μου επαφή ήταν με τον Βωμό του Διονύσου, ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Ε’ (υποθέτω του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε’). Αυτή η πρώτη επαφή, ήταν τραυματική. Ένοιωσα απίστευτη οργή να με γεμίζει. Οργή και αηδία!!!!
image
Άποψη του βωμού του Διονύσου

Είναι να αναρωτιέται κανείς, πως ορισμένοι "άνθρωποι" έχουν τόσο απίστευτο θράσος. Θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Ο βωμός του Διονύσου αποτελεί τυπικό δείγμα ελληνιστικού βωμού, σε σχήμα Π και χρονολογείται το 2ο αι.π.X. Σε επαφή με την εσωτερική επιμήκη πλευρά του βωμού υπήρχε συνεχόμενο θρανίο, η τράπεζα του βωμού που άφηνε ελεύθερο το πρόσθιο δυτικό τμήμα του. Mπροστά από το θρανίο υπήρχε χαμηλή βαθμίδα, η πρόθυση. Aνάγλυφη ζωφόρος πάνω από την τράπεζα κοσμούσε το εσωτερικό του βωμού. Kεκλιμένο επίπεδο (ράμπα ανόδου) στη δυτική πλευρά εξασφάλιζε την πρόσβαση στο βωμό. O γλυπτός διάκοσμος του βωμού καταλάμβανε ολόκληρη την εξωτερική πλευρά του, τις απολήξεις των στενών του πλευρών και τις εσωτερικές πλάγιες πλευρές του από την είσοδό του ως το υπερυψωμένο θρανίο. Oι παραστάσεις της ζωφόρου περιλαμβάνουν σκηνές Aμαζονομαχίας και Διονυσιακού θιάσου, με σατύρους, μαινάδες, παπποσειληνούς κ.ά. H ζωφόρος χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 2ου αιώνα π.X. O αρχαιολογικός χώρος του βωμού του Διονύσου περιλαμβάνει επίσης δωρικό ναό εν παραστάσι, πιθανώς αφιερωμένο στο Διόνυσο και δύο ορθογώνιες κατασκευές που ερμηνεύονται ή και οι δύο ως βάθρα αγαλμάτων ή η μία ως βάθρο αγάλματος και η άλλη ως παλαιότερος βωμός. Αυτά τα λίγα λόγια για να καταλάβουμε περί της σπουδαιότητας του χώρου.
Ωστόσο, τόσο η Κβ’ εφορία αρχαιοτήτων η οποία είναι υπεύθυνοι για τις αρχαιότητες της Κω, όσο κι ο δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ!!!! Βρισκόμαστε στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου και από τον τελευταίο κάτοικο της Κω ως και την Κβ’ Εφορία Αρχαιοτήτων διαπράττονται φρικαλεότητες! Οι μεν κάτοικοι φροντίζουν να ρίχνουν απορρίμματα εντός του ΜΗ φυλασσόμενου αρχαιολογικού χώρου, ο δε δήμαρχος (συγγνώμη για την έκφραση) "τα ξύνει" η δε Κβ’ Εφορία Αρχαιοτήτων ξέρει μόνο να ΑΡΠΑΖΕΙ τις επιδοτήσεις! Θαυμάστε μεγαλείο (ανθ)ελληνικής ξεδιαντροπιάς:
image
Φωτό της ντροπής 1. Κάθε λογής σκουπίδια, παρελαύνουν αγέροχα στον αρχαιολογικό χώρο…
image
Φωτό της ντροπής 2. Η παρέλαση των σκουπιδιών συνεχίζεται ακάθεκτη…
image
Φωτό της ντροπής 3. Φυσικά, όταν κλαδεύουμε, δεν τα μαζεύουμε… απλά τα ντανιάζουμε και περιμένουμε πότε θα σιτέψουν….


Θα μπορούσα να συνεχίσω με περισσότερες φωτό, αλλά νομίζω ότι αυτές αρκούν για να μας κάνουν να αηδιάσουμε και με το παραπάνω… Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν δήμαρχο που ψάχνει ευκαιρία να μας δείξει τα… αχαμνά του;;; (το παρακάτω δημοσίευμα είναι από το blog τον Τρωκτικού)

http://troktiko.blogspot.com/2008/06/blog-post_8882.html
"Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2008
Ο δήμαρχος Κω είναι …άνδρας και το έδειξε- Και ακόμα δεν έχουν σφίξει οι ζέστες- Ξεβρακώθηκε μπροστά στους συντοπίτες του!

image

Ο δήμαρχος Κω, Γ. Κυρίτσης
Είναι ο πραγματικός δήμαρχος. Στην Κω είναι όλοι υπερήφανοι που ο Γ. Κυρίτσης έδειξε για πρώτη φορά τα αχαμνά του στους συμπολίτες του. Απέδειξε ότι έχει α… και είναι άνδρας. Αν τολμάνε ας το κάνουν αυτό και άλλοι δήμαρχοι(μην λέμε ονόματα). Ρε τον μπαγάσα τον δήμαρχο στην Κω, συμπεριφέρθηκε σαν Άγγλος τουρίστας!"
Να τον έχουν να τον χαίρονται! Και πιο πολύ να τον χαίρονται στην παράταξη που τον "κατέβασε¨υποψήφιο!!! Αφού λοιπόν η σήψη του πολιτικού κόσμου είναι παραπάνω από εμφανής, είναι λογικό οι κομματικές παρατάξεις να "κατεβάζουν" ανίκανους, ανάξιους, γλοιώδεις και ξεδιάντροπους δημάρχους!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!

Για την Κβ’ Εφορία Αρχαιοτήτων τώρα… Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού (!!!) διαβάζουμε: Η ΚΒ΄ Εφορεία ασχολείται με τη διενέργεια σωστικών ανασκαφών στη Ρόδο και στα νησιά της Δωδεκανήσου. Για την καλύτερη προστασία των αρχαίων φροντίζει για την κήρυξη αρχαιολογικών χώρων, τη θεσμοθέτηση Ζωνών Προστασίας και την απαλλοτρίωση ακινήτων. Διενεργεί αυτοψίες και εκδίδει άδειες για όλους τους κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους και ζώνες προστασίας Β. Εκδίδει άδειες μελέτης αρχαιολογικού υλικού και διευκολύνει τους μελετητές αρχαιολόγους που ασχολούνται με τα μνημεία αρμοδιότητάς της. Επιβλέπει αναστηλωτικές επεμβάσεις σε αρχαία μνημεία, διαμορφώσεις, καθαρισμούς και ευπρεπισμό αρχαιολογικών χώρων. Εποπτεύει τα Μουσεία και οργανώνει νέα στα νησιά ή περιοδικές εκθέσεις στα υφιστάμενα. Καταγράφει, συντηρεί και φωτογραφίζει τα αρχαία αντικείμενα που βρίσκονται στις συλλογές και τις αποθήκες της. Οργανώνει συνέδρια και φροντίζει για τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε Αρχαιολογικούς χώρους.

Ποιος είναι υπεύθυνος; Βλαζάκη-Ανδρεαδάκη Μαρία (αναπλήρωση προϊσταμένου)!!! Να την έχουν να την χαίρονται κι αυτήν. Βάσει των πληροφοριών που έχω συλλέξει, η Κβ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κάνει το εξής καταπληκτικό: παραλαμβάνει τις επιδοτήσεις και αντί να προσλαμβάνει προσωπικό… ΤΟ ΑΠΟΛΥΕΙ!!!! Συγχαρητήρια!!! Να τους έχουν να τους χαίρονται!!!

Μέσα από αυτό το κείμενο, ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ δημοσίως:
1. Το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανεπάρκειά του,
2. Την Κβ’ Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την εγκληματική της αδιαφορία και
3. Τον Δήμαρχο Κω, Γ. Κυρίτση για εγκληματική ανικανότητα σε βαθμό κακουργήματος!!!
ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!!! Μόνο αυτό μπορώ να πω, λίαν επιεικώς!!!
Γεώργιος Δουρμούσης – Μετάξας
Θεολόγος
Ιστορικός Ερευνητής

Advertisements

2 Σχόλια (+add yours?)

 1. Osiris
  Οκτ. 04, 2009 @ 02:20:26

  Γιατί δεν παίρνετε τα σκουπίδια βρε παιδιά, να πάτε να τα πετάξετε στο κρεβάτι του δημάρχου, Ε;
  Μιας και έχει τόσο… «μεγάλα», μπορεί και να τα φάει για πρόγευμα.
  Δεν ξέρεις καμιά φορά…
  Οι υπερφυσικοί άνθρωποι, έχουν και υπερφυσικές συνήθειες.

  😉

  Καλημέρα και…
  Θαυματουργή 🙂

  Απάντηση

 2. happyshelly
  Οκτ. 04, 2009 @ 10:43:10

  χα χα χα
  Καλημέρα Osiri!
  Έγραψες πάλι 😉

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: