Καδοτύρι


Το καδοτύρι παρασκευάζεται από στραγγιστό πρόβειο γιαούρτι, με μικρά σκληρά κομμάτια Φέτας Π.Ο.Π. Αργιθέας Αγράφων και παράγεται στο Μουζάκι Καρδίτσας. Έχει ευχάριστη ελαφρώς αλμυρή και υπόξινη γεύση με πλούσιο άρωμα. Είναι ένα εξαιρετικό επιτραπέζιο τυρί που μπορεί να συνοδεύσει κάθε γεύμα και ιδιαίτερα τα ψητά κρέατα.

Παρακάτω, σας προτείνω ένα εύκολο ντιπ πιπεριάς με καδοτύρι.
2 πιπεριές Φλωρίνης, ψητές στον φούρνο και ξεφλουδισμένες
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. καδοτύρι
1/2 φλιτζ. τσαγ. κατίκι
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Καθαρίζετε τις πιπεριές από την φλούδα τους και τους σπόρους. Τις πλένετε με λίγο κρύο νερό και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε στο μούλτι το καδοτύρι, το κατίκι, τις πιπεριές και το ελαιόλαδο. Το αναμειγνύεται μέχρι να γίνει ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα και το σερβίρετε σε μπολάκια. Το ντιπ συνοδεύεται με παξιμαδάκια ή κριτσίνια και ψιλοκομμένα καρότα και αγγουράκια.

Advertisements

2 Σχόλια (+add yours?)

  1. big mama
    Σεπτ. 28, 2009 @ 19:17:37

    Το ντιπ πιπεριάς φαίνεται νόστιμο. Άν βάλω φέτα και γιαούρτι χώρια μια χαρά θα γίνει δε νομίζεις;

    Απάντηση

  2. happyshelly
    Σεπτ. 28, 2009 @ 22:07:58

    Φυσικά μια χαρά θα είναι! Εσύ τα ξέρεις καλύτερα 😉

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: