Bellini


Bellini coctail

To Bellini cocktail είναι ένας συνδυασμός σαμπάνιας και ροδάκινου.

Bellini painting

Αυτό το ποτό δημιουργήθηκε το 1943 στο μπαρ Harry’s της Βενετίας, προς τιμήν του ζωγράφου Giovani Bellini. Δεξιά βλέπετε ένα έργο του ζωγράφου.

O εφευρέτης ήταν ο Giuseppi Cipriani. Η αρχική συνταγή έγινε με φρέσκα λευκά πολτοποιημένα ροδάκινα με λίγο βατόμουρο ή χυμό κερασιού, ώστε να δώσει μια ροζ λάμψη στο κοκτέιλ.
To μυστικό για ένα πετυχημένο Bellini είναι η εξής αναλογία: 1 μέρος χυμού ροδάκινου προς 3 μέρη σαμπάνιας.

Οδηγίες παρασκευής του εδώ

4 σχόλια (+add yours?)

  1. Vasiliki
    Σεπτ. 15, 2009 @ 23:08:31

    Με γειά το νέο σου blog Matriga!
    Το bellini coctail πρέπει να είναι πολύ δροσιστικό και αρωματικό.
    Κάτι ξέρουν εκεί στην πανέμορφη, ρομαντική Βενετία που ήμουν πολύ πρόσφατα… και το μυαλό μου ακόμη ταξιδεύει…

    Φιλιά πολλά,
    να περνάς όμορφα.

    Απάντηση

  2. ΕΥΗ
    Σεπτ. 16, 2009 @ 00:09:21

    Καλησπέρα!!! Δεν λέω ποτέ όχι σε κέρασμα και ιδιαίτερα σαν κι αυτό δροσερό και μπουρμπουλιζέ………
    Ετσι για να γιορτάσουμε την σύνδεσή μας….
    Φιλιά :))

    Απάντηση

  3. happyshelly
    Σεπτ. 16, 2009 @ 10:35:19

    Καλημέρα Βασιλική!!
    Σ’ ευχαριστώ πολύ! Πολύ όμορφη η Βενετία. Χαίρομαι που πέρασες ωραία στις διακοπές σου. Με ταξίδεψες τώρα στις γόνδολες😉

    Φιλιά πολλά!

    Απάντηση

  4. happyshelly
    Σεπτ. 16, 2009 @ 10:39:56

    Καλημέρα Εύη!!
    Καλώς ήρθες και δω. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
    Στην υγεία σου!

    Φιλιά🙂

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: