Μοχίτο (Mojito)


MojitoΡούμι, μαύρη ζάχαρη, λάιμ, δύοσμος και σόδα, είναι τα υλικά για το παραδοσιακό Κουβανικό κοκτέιλ, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές και στη χώρα μας. Λέγεται πως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ στο «El Floridita» και το «Bodeguita del Medio» της Κούβας, ζητούσε το Mojito του χωρίς ζάχαρη. Με τα ίδια συστατικά όμως και μικρές αλλαγές μπορεί να κάνει κάποιος θαύματα.

Σας παρουσιάζω λοιπόν τις προτάσεις μου για Μοχίτο.

Cuban Mojito
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη ή 1 κουταλιά άσπρη ζάχαρη
2 μεζούρες φρέσκο χυμό λάιμ
6 φύλλα μέντα και ένα κλαδάκι μέντας για γαρνίρισμα
2 μεζούρες λευκό ρούμι
1 μεζούρα σόδα

Βάζουμε τα φύλλα της μέντας σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέτουμε φρέσκο χυμό λάιμ. Προσθέτουμε ζάχαρη και στη συνέχεια συνθλίβουμε τη μέντα με ένα γουδοχέρι ή κουτάλι. Στη συνέχεια βάζουμε τριμμένο πάγο και ρούμι, συμπληρώνουμε με σόδα και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντα.

Frozen Mojito για 2
1/4 του λίτρου χυμό λάιμ (ή στην ανάγκη χυμό λεμονιού)
2 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
4 σφηνάκια λευκό ρούμι
6-7 φύλλα μέντας (ή δύοσμου) & ένα κλαδάκι μέντας για γαρνίρισμα
Θρυμματισμένος πάγος

Βάζουμε όλα τα υλικά και με τον θρυμματισμένο πάγο στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε, μέχρι το περιεχόμενο να γίνει ομοιογενές. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε δύο μεγάλα ποτήρια κοκτέιλ και ανακατεύουμε καλά με ένα καλαμάκι. Γαρνίρουμε με ένα φύλλο με ένα κλαδάκι μέντας

Μojito
60 ml λευκό ρούμι Κούβας (Bacardi κατά προτίμηση)
1 λάϊμ (60 ml χυμό λάϊμ ή λεμονιού)
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη (βάλτε διπλή δόση της άσπρης ζάχαρης, αν δεν σας βρίσκεται μαύρη)
5 Φύλλα δυόσμου (ή μέντας)

Χτυπήστε σε ένα ξύλινο γουδί τα φύλλα του δυόσμου
και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού.
Προσθέστε αρκετό θρυμματισμένο πάγο, το ρούμι και τον χυμό λάιμ.
Ανακατέψτε και γαρνίρετε με φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας.

Στην υγειά σας!

6 σχόλια (+add yours?)

  1. George
    Σεπτ. 10, 2009 @ 22:48:32

    Λοιπόν εγώ ήρθα αμέσως! Θα βάλεις ένα Cuban που μου αρέσουν όλα τα Cuban🙂
    Έχεις πολύ όμορφο Blog ! Καθαρό καθαρό το έχεις.
    Και επειδή ένας καλεσμένος συνηθίζεται να φέρνει και το κατιτίς του έφερα και ένα τραγουδάκι που δένει με το κλίμα.

    Ελπίζω να σας αρέσει.

    Απάντηση

  2. happyshelly
    Σεπτ. 10, 2009 @ 23:23:45

    Καλωσόρισες Γιώργο!
    Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σου
    και τα καλά σου λόγια🙂
    Πρώτη φορά μου λέει κάποιος
    πως το Happy Shelly είναι καθαρό!
    Πλάκα έχεις χα χα χα

    Αφού σου αρέσει η Κούβα σου αφιερώνω αυτό το βίντεο για να δεις όσο θα πίνεις το Cuban Mojito σου!
    Πίστεψέ με είναι ωραίο. Ακόμα και γω που δεν πίνω αλκοόλ το πίνω ευχαρίστως, γιατί είναι δροσιστικό.
    Στην υγεία σου!

    Κοχυλένια φιλιά!

    Απάντηση

  3. issallos
    Σεπτ. 11, 2009 @ 19:17:57

    χαχαχαχαχααχα!!!! Στην υγεια μας βρε !!! Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια….. Και μην ανησυχεις εχω συνερθει τωρα. Οσο για το Μοχιτο…..ειναι κατι σαν την γαλλικη κουζινα!!!! Να εξηγησω……!!! Στην γαλλικη κουζινα τρως κατι…..και σου θυμιζει κατι αλλο….απο το πολυ ντιζαϊν …και την θεωρεια….!!!Ειναι gourme….ομως και αποδεκτο….!!! Ακου λοιπον πατεντα για μοχιτο αλα ισσαλλος…..!!! Βασικο το ρουμι….μισο ποτηρι….!!!
    Μετα περνουμε μια λεμοναδα ΕΨΑ (μονο εψα ομως!!)
    και βαζουμε κατα βουληση…. μαλλον το υπολοιπο ποτηρι…!!! Δυοσμο τωρα….εχω μονο ξερο για το μαγειρεμα…..και τον φρεσκο που φυτρωνει στις ακρες απο τα παρτερια….τον κατουραει ο γατος μου μανια τον εχει….οποτε…εβαλα βασιλικο……!!!! Στην Υγεια μας τωρα !!!

    Απάντηση

  4. Osiris
    Σεπτ. 12, 2009 @ 08:27:46

    Mmmmmm!!!!

    Cuban Mojitoοοο!!!

    Yammmiiii

    Έγραψες πάλι!!!
    Υπέροχο.

    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία και τα καλά σου λόγια.

    Τι να πω!
    Υπέροχα περνάω εδώ. Το ξέρεις;

    Είναι το στέκι μου.😉

    Πολλά φιλιά σε όλους.
    Καλημέραααααααα 🙂

    Απάντηση

  5. happyshelly
    Σεπτ. 16, 2009 @ 17:41:18

    Issale,
    Με έκανες και γέλασα! χα χα
    Στην υγεία σου! Αυτό με το γάτο σου έγραψε😉

    Τhanks για το super σχόλιο🙂

    Απάντηση

  6. happyshelly
    Σεπτ. 16, 2009 @ 17:47:53

    Osiri,
    Επειδή είσαι ο πιο τακτικός επισκέπτης μου εδώ και fan και των δύο blogs μου, σου παραθέτω το παρακάτω σχόλιο με άλλη μία εκτέλεση του μοχίτο, που μου έγραψε ένας blogger φίλος http://kouvarina.wordpress.com/
    και σto κερνάω🙂

    Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
    1 κ.γ. μαυρη ζαχαρη
    4-5 φυλλα φρεσκο δυοσμο
    1 λαιμ
    1 σφηνακι μαυρο ρουμι
    σοδα ή τονικ
    1 γουδοχερο
    Πάγο και… καλη διαθεση!
    Σε ενα μεγαλο ποτηρι ανοιχτο προς τα πανω κατα προτιμηση ριχνουμε την ζαχαρη και τον δυοσμο και με το γουδοχερο ή οποιο αλλο εργαλειο εξυπηρετει, τα πιεζουμε μαζι καλα για να απελευθερωθουν τα αρωματα.
    Κοβουμε το λαιμ στα δυο και στην συνεχεια το καθε μισο στα τεσσερα και τα προσθετουμε στο ποτηρι μας και πιεζουμε λιγο ακομα.
    Ριχνουμε το ρουμι μας (αν θελετε πιο δυνατο mojito απλα προσθεστε παραπανω ρουμι) και οση σοδα ή τονικ παρει το ποτηρι.
    Αναδευουμε καλα με ενα καλαμακι, βαζουμε μουσικη Cuba και κανε το μπαλκονι σου νησι οπως τραγουδαει και ο φιλος μας ο Κοτσιρας!

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: