Υλικά:
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Για 24 μικρά τεμάχια
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
500 g στραγγάτο γιαούρτι 7% λιπαρά
250 ml πλήρες φρέσκο γάλα (1 κούπα)
100 g ζάχαρη (7 κουταλιές της σούπας)
50 g κορν φλάουρ (5 κουταλιές της σούπας)
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να βράσει η κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα επάνω στη φωτιά για 2’.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί διαστάσεων 26×34 εκατοστών. Αδειάζουμε από επάνω τη ζεστή γιαουρτόκρεμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σπάμε όσα μπισκότα έχουν περισσέψει και τα πασπαλίζουμε επάνω στην κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Αφού κρυώσει, χαράζουμε με μαχαίρι, με «οδηγό» τη βάση των μπισκότων και σερβίρουμε σκέτα η με ποικιλία από μαρμελάδες.
.
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να βράσει η κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα επάνω στη φωτιά για 2’.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί διαστάσεων 26×34 εκατοστών. Αδειάζουμε από επάνω τη ζεστή γιαουρτόκρεμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σπάμε όσα μπισκότα έχουν περισσέψει και τα πασπαλίζουμε επάνω στην κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Αφού κρυώσει, χαράζουμε με μαχαίρι, με «οδηγό» τη βάση των μπισκότων και σερβίρουμε σκέτα η με ποικιλία από μαρμελάδες.
.
Μία μαρμελάδα φρούτων του δάσους θα τονίσει περισσότερο τη γεύση του γιαουρτιού, ενώ μία μαρμελάδα φράουλας ή βερίκοκου θα το κάνει πιο γλυκό.
Advertisements
Ιολ. 27, 2009 @ 17:00:03
Και μόνο που τη διάβασα…..την έπαθα την υπογλυκαιμία! Τι μας έκανες καλέεεε!Καλησπερούδια
Ιολ. 27, 2009 @ 17:58:51
Ωχ… δεν φτάνει που δεν σταματάμε να τρώμε την τελευταία βδομάδα εδώ στην Κρήτη, ήρθε και το γλυκάκι σου και με αποτέλειωσε!!! Φάε και μια (μεγάλη)κουταλιά για μένα!
Ιολ. 27, 2009 @ 18:16:14
δροσίστηκα, αυτό το γιαουρτογλυκό εγώ το θέλω με λίγο λεμονάκι στο τέλος χυμό και ξύσμα, και ορκίζομαι θα το φάω όλο μόνη, να μην ανησυχεί και η Μπέτυ πως θα παχυνει αν το φάει, δεν θα προλάβει, χαχαχα
Ιολ. 27, 2009 @ 23:28:40
αι να χαθω τι θελω και μπαινω βραδιατικα σε τετοια/:ρ
Ιολ. 27, 2009 @ 23:34:22
Και επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι αλλά χρειάζεται και το γλυκάκι του για το τέλος σαν συναδευτικό.Να'σαι καλά με την ωραία σου συνταγή, που είναι και ελαφριά για όσους κάνουν δίαιτα.Τι μας έκανες τώρα?Με βλέπω να την φτιάχνω σύντομα.Καλό σου βράδυ.
Ιολ. 28, 2009 @ 00:26:41
A, πα πα βραδυάτικο!!!Μαράκι βάλθηκες να μας παχύνεις!Μωρέ εγώ θα την κάνω την συνταγή και θα την φχαριστηθώ!..κι ας παχύνω!Ότι φάμε , ότι πιούμε κλπ κλπ…ξέρετε..Α, στο καλό πια!
Ιολ. 28, 2009 @ 10:04:43
Μια χαρά γλυκάκι, καλοκαιρινό, δροσιστικό και πάνω απ' όλα πανεύκολο και γρήγορο! Ωραία ιδέα!Μην ανησυχείτε κορίτσια, δεν παχαίνει όσο τα άλλα γλυκά με τις σαντιγές και τα βούτυρα… Υγιεινότατο το βρίσκω!Να είσαι καλά matriga μου.Πάντα την ήθελα αυτή τη συνταγή.Φιλάκια…
Ιολ. 29, 2009 @ 01:35:11
Ωραίο γλυκό φαίνεται αυτό και όχι ιδιαίτερα παχυντικό.Πιστεύω ότι θα έχει πιο σούπερ γεύση αν αντί για γάλα βάλουμε κρέμα γάλακτος. (το ξεχειλοφαρδοκώλιασμα μετά, είναι άλλο θέμα).Να΄σαι καλά!
Ιολ. 29, 2009 @ 09:43:29
Καλημέρα σε όλες σας. Παχαίνει δεν παχαίνει είναι δροσιστικό και ωραίο. Γιατί να μην το δοκιμάσουμε με μισή δόση κρέμα γάλακτος και μισή γάλα (όπως λέει η φίλη μας η Τσαούσα) για να γίνουμε πιο light? lolΦιλάκια πολλά!