Χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των πτήσεων;


Η χρησιμοποίηση των κινητών τηλεφώνων από τους επιβάτες κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων στην ΕΕ, άρχισε πλέον να επιτρέπεται από τρεις ευρωπαϊκές εταιρείες, ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι το μέτρο θα επεκταθεί του επόμενους μήνες.

Οι τρεις ευρωπαϊκές αερογραμμές είναι: Ryanair (Ιρλανδία), TAP (Πορτογαλία) & Bmi (Ηνωμένο Βασίλειο). Ήδη, ενισχύουν την υπηρεσία στους στόλους τους και έχουν εξοπλιστεί 27 αεροσκάφη. Ο αριθμός των αεροσκαφών αναμένεται για να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα όμως, με έρευνα που πραγματοποίησε ο ηλεκτρονικός κατάλογος ταξιδιωτικών πληροφοριών και πακέτων Travel For All (ο οποίος, με βάση τα google analytics, είχε το τελευταίο μήνα 28.300 μοναδικούς επισκέπτες) η πλειοψηφία των ταξιδιωτών απαντούν αρνητικά στην χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Πρόσφατα οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ξεκινήσει πιλοτικά να επιτρέπουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων με βάση ειδική τεχνολογία κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Θα σας ενοχλούσε η χρήση τους, όταν θα βρίσκεστε μέσα στο αεροπλάνο;», οι συμμετέχοντες δήλωσαν: Ναι 175, Όχι 76, Ίσως 17, Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ 8, Σύνολο: 276
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: